ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Δημιουργία του πρώτου εναλλακτικού δημοτικού κοινωνικού εστιατορίου (VIDEO)

Το εστιατόριο έρχεται να προσφέρει δωρεάν φαγητό σε ωφελούμενους των κοινωνικών υπηρεσιών, αξιοποιώντας τρόφιμα που μένουν αδιάθετα και άθικτα στις κουζίνες των χώρων μαζικής εστίασης.

Το Κοινωνικό εστιατόριο, είναι ένα εστιατόριο «Δεύτερης ευκαιρίας» τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας και αντιπρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ.Κώστας Βαρδαβάς, ο οποίος σημειώνει ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού αυτού δημοπρατείται άμεσα η πλήρης ανακαίνιση του δημοτικού κτηρίου στην Καλοκαιρινού 258, που αποτελείται από ισόγειο κατάστημα εμβαδού περίπου 60 τ.μ. με πατάρι 40 τ.μ. και 1ο όροφο περίπου 60 τ.μ..

Πρόκειται  για  ένα παλαιό πέτρινο κτίσμα που έχρηζε πολλαπλών επισκευών για να πληροί τις προϋποθέσεις και να μπορεί να αδειοδοτηθεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε αυτό με την επίβλεψη και μέριμνα των υπηρεσιών του Δήμου  θα γίνει  προμήθεια και εγκατάσταση ενός πλήρους εξοπλισμού επαγγελματικής κουζίνας (ψυγεία, καταψύκτες, ηλεκτρικές συσκευές, θερμαινόμενος θάλαμος, βιτρίνα, πάγκοι, τραπεζοκαθίσματα  και ενός βαν ψυγείου χωρητικότητας 1 τόνου τουλάχιστον για τη μεταφορά των τροφίμων.

Ο ίδιος εξηγεί ότι πρόκειται για ένα εστιατόριο στο οποίο θα αξιοποιούνται περισσεύματα τροφής των χώρων μαζικής εστίασης ως πρώτη ύλη για την παρασκευή φαγητού. Για την ακρίβεια θα χρησιμοποιούνται οι ποσότητες φαγητού που έχουν μείνει αδιάθετες στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχείων ή χώρων εστίασης, οι οποίες δεν έχουν σερβιριστεί και παραμένουν άθικτες.

Οι ποσότητες αυτές θα συγκεντρώνονται στο εναλλακτικό δημοτικό εστιατόριο, θα επεξεργάζονται θα φτιάχνονται νέες παρασκευές φαγητού και στη συνέχεια θα προσφέρονται ξανά στους πολίτες και συγκεκριμένα δωρεάν για τους απόρους και τους ωφελούμενους των κοινωνικών υπηρεσιών.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την δήλωση του κ.Κώστα Βαρδαβά (αντιδήμαρχος καθαριότητας και αντιπρόεδρος του ΕΣΔΑΚ)


Σχόλια